GRILLSZEZON

Beköszöntött a sütögetős kerti partik ideje, előkerülnek a grillrácsok, nyársak és egyéb segédeszközök. Következzen tehát a Föld körüli konyha barbecue-válogatása!

Egyszerűen elkészíthető, jól ismert hozzávalókból kevert fűszeres pác marhahúshoz, csirkéhez Kelet-Afrika inspiratív földjéről. 

A Csendes-óceáni szigetvilág hangulatát idézi ez az édes-pikáns gyümölcsmártás.

Chimichurri öntet | ARGENTÍNA
Dél-Amerika marhanagyhatalma természetesen mestere a bélszínek, hátszínek és egyéb gyönyörűséges húsok grillezésének - a steakek elmaradhatatlan kísérője pedig a zöldfűszeres, citromos öntet, a chimichurri. 

Yassa pác | GAMBIA
A yassa elkészítési mód alapvető ízesítés az egykori francia gyarmatokon - a citromos-hagymás pác akár halak, akár csirke grillezésére is alkalmas. 

Földimogyorós mártogatós | KÖZÉP-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG
Újabb kalandozás az Atlanti-óceán afrikai partvidékén - ezúttal egy földimogyoró-mártás formájában, mely mindenféle natúr sült költői kiegészítője lehet.  

Mikronéz pác | PALAU
A csendes-óceáni szigetvilág a kókusz és egyéb egzotikus gyümölcsök hazája - a palauiak egyik legkedvesebb időtöltése pedig a sütögetés.  

Suya panír | NIGÉRIA
A nyugat-afrikai partvidék a földimogyorós ételek fellegvára - naná, hogy saslikpanírnak is használják! 

Pácolt marha | DÉL-KOREA
Korea népszerű étele a bulgogi, azaz a tüzes hús - pikáns, fűszeres keverékben pácolt marha sárgarépával, hagymával, gombával. Inkább tárcsán süssük, mint grillrácson, hogy a finom szaft se vesszen kárba!

Jamaica a grillezés origója - íme egy narancsos, szegfűborsos húspác a reggae hazájából.

Megjegyzések